ქართული ჩაი

ყველაფერი ჩაისა და კოფეინის შესახებ

ჩაი შეიცავს ბუნებრივ სტიმულატორს, სახელად კოფეინს. ჩაიში კოფეინის შემცველობა მერყეობს სხვადასხვა ფაქტორის მიხედვით, როგორიცაა ჩაის ტიპი, მომზადების დრო და გამოყენებული ჩაის რაოდენობა. საშუალოდ, ერთი ჭიქა ჩაი შეიცავს დაახლოებით 20-60 მგ კოფეინს, მაშინ როდესაც ყავა შეიცავს დაახლოებით 95 მგ კოფეინს.

ჩაიში შემავალი კოფეინი განსხვავებულად მუშაობს, ვიდრე ყავაში, L-თეანინის არსებობის გამო, ( ამინომჟავა, რომელიც ხელს უწყობს რელაქსაციას და აბალანსებს მასტიმულირებელ ეფექტს). ეს კომბინაცია იწვევს უფრო მშვიდი, უფრო მდგრადი ენერგიის ზრდას, რომელიც ხშირად აღწერილია, როგორც “სიფხიზლის რელაქსაცია”.

კოფეინის დონე განსხვავდება ჩაის სახეობებში. შავი ჩაის, როგორც წესი, აქვს კოფეინის ყველაზე მაღალი შემცველობა. ჩაის ფოთლების დამუშავების მეთოდი, მცენარის გამოყენებული ნაწილი და დუღილის ტემპერატურა გავლენას ახდენს ფინჯანში კოფეინის შემცველობაზე.

ჩაის მოყვარულები ხშირად აფასებენ ჩაის დელიკატურ მიღებას, მის მდიდარ არომატთან და დამამშვიდებელ თვისებებთან ერთად.

კომენტარის დატოვება

თქვენი ელფოსტის მისამართი გამოქვეყნებული არ იყო. აუცილებელი ველები მონიშნულია *