Tea tours

ჩაის დამზადების მეთოდოლოგია

ჩაის დამზადების პროცესი მოიცავს რამდენიმე საკვანძო საფეხურს და თითოეული ნაბიჯი მიჰყვება კონკრეტულ ფორმულებს ან პრინციპებს სასურველი გემოს, არომატისა და ხარისხის მისაღწევად. ქვემოთ მოცემულია ჩაის წარმოების ძირითადი ფორმულები და პროცესები:

  1. მოჭრა (მოსავლის აღება): ეს იგივეა, რაც ბავშვებისთვის ლამაზი ტანსაცმლის შერჩევა. საუკეთესო ჩაისთვის ვიღებთ მხოლოდ ყველაზე ნაზ ფოთლებს, როგორც ყველაზე ლამაზ ტანსაცმელს ბავშვებისთვის.
  2. გახმობა: ფოთლებს ვაშრობთ, რომ ცოტა მოვამზადოთ შემდეგი ნაბიჯისთვის, როგორც ბავშვებს ვამზადებთ სასეირნოდ.
  3. გადახვევა: ფოთლებს ვახვევთ და ვუვლით, რომ მათგან გამოვიდეს საუკეთესო არომატი, როგორც ბავშვებს ვავარჯიშებთ, რომ იყვნენ ძლიერები.
  4. დაჟანგვა (ფერმენტაცია): ეს არის ყველაზე მნიშვნელოვანი ეტაპი, როდესაც ფოთლები იცვლიან ფერს და გემოს, როგორც ბავშვები იზრდებიან და ხდებიან უფრო დამოუკიდებლები.
  5. ფიქსაცია: ამ ეტაპზე ვჩერებთ დაჟანგვის პროცესს, რომ ფოთლებმა შეინარჩუნონ საუკეთესო თვისებები, როგორც ბავშვებს ვეხმარებით, რომ არ დაუშავონ შეცდომები.
  6. გაშრობა: ფოთლებს საბოლოოდ ვაშრობთ, რომ შევინახოთ და გამოვიყენოთ, როგორც ბავშვებს ვუქმნით კომფორტულ გარემოს, რომ კარგად იგრძნონ თავი.
  7. დახარისხება: ფოთლებს ვახარისხებთ ზომის და ხარისხის მიხედვით, როგორც ბავშვებს ვყოფთ ჯგუფებად მათი ასაკის და შესაძლებლობების მიხედვით.
  8. დაძველება: ზოგიერთ ჩაის ვაძველებთ, რომ მან კიდევ უფრო საინტერესო გემო შეიძინოს, როგორც ბავშვები იზრდებიან და ხდებიან უფრო გამოცდილები.

ეს ფორმულები ხელს უწყობს სხვადასხვა ტიპის ჩაის კონსისტენციის, ხარისხისა და უნიკალური მახასიათებლების შენარჩუნებას.

1 thoughts on “ჩაის დამზადების მეთოდოლოგია

  1. ირაკლი ამბობს:

    მართლაც საოცარი პროცესია

კომენტარის დატოვება

თქვენი ელფოსტის მისამართი გამოქვეყნებული არ იყო. აუცილებელი ველები მონიშნულია *