Tea tours

საქართველოს ჩაის მწარმოებელი რეგიონები

საქართველოს აქვს ჩაის წარმოების დიდი ისტორია, სადაც ისეთი მნიშვნელოვანი რეგიონები, როგორიცაა გურია, აჭარა და იმერეთი, მნიშვნელოვან როლს ასრულებენ მაღალი ხარისხის ჩაის მოყვანაში. ოდესღაც საბჭოთა კავშირის მთავარი მიმწოდებელი საქართველოს ჩაის ინდუსტრია დამოუკიდებლობის შემდეგ შემცირდა, მაგრამ ახლა აღორძინებას განიცდის ორგანული მეურნეობისა და ჩაის ტრადიციული მეთოდებისადმი ინტერესის განახლების წყალობით.

გურია – ქართული ჩაის გული

დასავლეთ საქართველოში მდებარე გურია ხშირად ითვლება ქართული ჩაის წარმოების გულად. თავისი ნოტიო კლიმატით და ნაყოფიერი ნიადაგით, რეგიონი აწარმოებს ძლიერ და არომატულ შავ ჩაის. საბჭოთა პერიოდში გურიაში ჩაის უზარმაზარი პლანტაციები იყო და დღეს ამ მიწებიდან ბევრი რესტავრირებულია ორგანული და მცირე ზომის ჩაის წარმოებისთვის. ფერმერები აქცენტს აკეთებენ მაღალი ხარისხის, ხელით შერჩეულ ჩაიზე, ვიდრე მასობრივ წარმოებაზე.

აჭარა – მთის ჩაი უნიკალური არომატით

აჭარა, მთიანი რეგიონი შავი ზღვის პირას, ჩაის კიდევ ერთი მნიშვნელოვანი უბანია. მაღალმთიანი პლანტაციებისა და ზღვის ნიავი აჭარულ ჩაის გამორჩეულ ყვავილოვან და მინერალებით მდიდარ გემოს ანიჭებს. ბევრი მწარმოებელი აჭარაში იყენებს მდგრადი მეურნეობის ტექნიკას, ფოკუსირებულია ბუნებრივ გადამუშავებაზე, რათა გამოავლინოს მათი ჩაის უნიკალური მახასიათებლები.

იმერეთი – მწვანე ჩაის აღორძინება

ცენტრალურ საქართველოში, იმერეთი აღიარებას იძენს მწვანე ჩაის წარმოებით. რეგიონის რბილი კლიმატი და მინერალებით მდიდარი ნიადაგი მას იდეალურ ადგილად აქცევს დელიკატური და გამაგრილებელი ჩაის მოსაყვანად. ბევრი ადგილობრივი ფერმერი უბრუნდება ტრადიციული ხელით გადახვევის ტექნიკას, რაც უზრუნველყოფს უფრო ხელოსნურ და არომატულ პროდუქტს.

ქართული ჩაის მომავალი

საქართველოს ჩაის ინდუსტრიის აღორძინება განპირობებულია მცირე მწარმოებლებით, ბიომეურნეობითა და რაოდენობაზე ორიენტირებით,ვიდრე ხარისხზე. ჩაის მიმართ გლობალური ინტერესის ზრდასთან ერთად, ქართული ჩაი იბრუნებს აღიარებას, როგორც უნიკალური და არომატული ვარიანტი საერთაშორისო ბაზარზე.

კომენტარის დატოვება

თქვენი ელფოსტის მისამართი გამოქვეყნებული არ იყო. აუცილებელი ველები მონიშნულია *